TILANNEHUONE

Malkinille viime tipassa jatkosoppari Pittsburghiin

13.07.2022 08:50

Malkinille viime tipassa jatkosoppari Pittsburghiin

Jevgeni Malkin hyökkää jatkossakin Pittsburghin paidassa.©AOP

NHL

Viimeiset 16 vuotta NHL:n Pittsburgh Penguinsin kokoonpanossa hyökännyt Jevgeni Malkin, 35, 0n tehnyt jatkosopimuksen seuran kanssa. Sopimus pitää Malkinin Pittsburghissa seuraavat neljä vuotta ja on arvoltaan noin 24,4 miljoonaa dollaria.

Malkin on urallaan ollut voittamassa Stanley Cupia jo kolmasti. Hän oli liigan MVP kaudella 2011-12 ja pudotuspelien MVP kaudella 2009. Hän on pelannut 981 ottelua ja tehnyt niissä 1146 tehopistettä. Hän oli Pittsburgin ensimmäisen kierroksen toinen varaus vuoden 2004 draftissa.

Viime kaudella Malkin pelasi 41 ottelua ja teki niissä tehot 20+22 ja pudotuspelien seitsemässä ottelussa tehot 3+3.

Neuvottelut jatkosopimuksesta eivät olleet helpot ja ne takkusivat pitkään. Sopimuspuolet pääsivät tulokseen viime tipassa ennen vapaiden pelaajamarkkinoiden avautumista. Malkinista oli tulossa rajoittamaton vapaa-agentti. NHL:n pelaajamarkkinat aukeavat keskiviikkona kello 19 Suomen aikaa.

”Malkin on vuosisadan talentti, joka tullaan historiassa muistamaan yhtenä NHL:n mahtavimmista pelaajista. Hänen tekonsa kaukalossa puhuvat puolestaan”, Pittsburghin GM Ron Hextall totesi lehdistölle, kun sopimus oli saatu allekirjoitettua.

Pittsburgh on tehnyt kuuden vuoden jatkosopimuksen jo myös Kris Letangin, 35, kanssa ja kuuden vuoden sopimuksen ruotsalaislaituri Rickard Rakellin, 29, kanssa.