TILANNEHUONE

Man City historiallisen voiton perässä

03.06.2023 06:33

Man City historiallisen voiton perässä

Man City juhli jo Valioliigan voittoa.©AOP

FA Cup

FA Cupissa pelataan lauantaina Manchesterin derby historian ensimmäistä kertaa. Vastakkain Lontoon Wembleyllä ovat jättiläiset City ja United. City on osoittanut kevätkuntonsa ja sitä pidetään helposti ottelun suosikkina. Manageri Pep Guardiola lupasikin jo kannattajille, että kaikki tehdään, jotta kaikkein vanhimman jalkapallokisan pysti tulee taas kotiin ja unelma triplasta pysyy voimissaan.

”Täytyy ymmärtää, että tämä on jalkapallo-ottelu ja kaikkea voi tapahtua. Teemme kuitenkin ihan kaikkemme, että voitamme Unitedin”, Guardiola muotoili lehdistötilaisuudessa.

City on voittanut jo Valioliigan tällä kaudella, se pelaa vielä myös Mestarien liigan finaalissa 10. kesäkuuta. United voitti Englannin liigacupin.

”Ymmärrän myös kannattajiemme innon tästä. City oli varjojen mailla vuosikymmeniä, nyt pelaamme ensimmäistä kertaa historiassa Unitedia vastaan FA Cupissa. Ja onhan tämä heillekin tietysti ensimmäinen meitä vastaan. Nyt kaikkien pitää pelata parasta mahdollista jalkapalloa.”

Manchesterilaiset ovat saaneet matkustusohjeita Lontooseen niin poliisilta kuin muilta paikallisviranomaisilta. Tiet ovat ruuhkaisia ja junayhteydet tökkivät lakkojen vuoksi. Matsin alkamisajankohta siirrettiin suosiolla iltapäivään, jotta kaikki ehtivät paikalle. Paikalle odotetaan noin 90 000 katsojaa. Guardiola sanoo, että matka kannattaa tehdä.

”Pelaajani antavat kaikkensa, jotta lyömme Unitedin.”

FA Cup: Finaali pelataan lauantaina kello 17.