TILANNEHUONE

Man City kohtaa Wembleyllä Arsenalin – ”Valtava haaste”

06.08.2023 08:26

Man City kohtaa Wembleyllä Arsenalin – ”Valtava haaste”

Pep Guardiola ja City aloittelevat uutta kautta Arsenal-kohtaamisella.©AOP

Valioliiga

Viime kaudella triplan voittanut Manchester City kohtaa sunnuntaina Community Shieldin ottelussa Wembleyllä Arsenalin. Manageri Pep Guardiola sanoo, että huippumenestyksen jälkeen hänen joukkueensa on löydettävä taas nälkää voittaa lisää. Arsenalia hän arvostaa aina.

”Arsenal on ollut huippujoukkue siitä lähtien, kun Arsene Wenger nosti seuran siihen asemaan. Hän muutti monia asioita Englannin jalkapallossa, hänen vaikutuksensa oli valtava – ehkä jopa suurin mahdollinen. Hän toi jotain uutta, jota ei ehkä vielä ollut täällä. Ehkä he putosivat viime vuosina, mutta Mikel nosti heidät takaisin sinne, mistä he tulivat”, Guardiola totesi lehdistötilaisuudessa.

”Ei meitä ole haastamassa vain yksi tai kaksi joukkuetta, vaan monet joukkueet, jotka taistelevat menestyksestä. Haaste on meille valtava. Henkisesti siten, kuinka voimme kasvaa joukkueena ja jalkapalloilullisesti. Haaste on olemassa.”

”Paljon riippuu siitäkin, kuinka nälkäisiä olemme ja haluamme puolustaa sitä mitä olemme voittaneet. Uskon, että meillä on enemmän vastusta kuin koskaan.”

Guardiola näkee, että sunnuntaina myös Arsenalilla on mahdollisuutensa.

”Lopetimme viime kauden kaksi viikkoa myöhemmin kuin Arsenal ja aloitamme tämän kauden kaksi viikkoa myöhemmin. Emme siis ole parhaassa mahdollisessa tikissä. Toivottavasti mentaliteettimme auttaa meitä olemaan läsnä.”

Community Shieldin ottelu Arsenal – Manchester City pelataan sunnuntaina 6. elokuuta kello 18.