Manchester City punnersi hikisesti FA Cupin finaaliin

20.04.2024 21:13

FA Cup

Mestarien liigasta keskiviikkona Real Madridille pudonnut Manchester City sai lohtua haavoihinsa voittamalla Chelsean 1-0 (0-0) FA Cupin välierissä Wembleyllä lauantaina. Finaalipaikka on viime vuonna FA Cupin voittaneelle Citylle toinen peräkkäinen.

Manchester City ei mitenkään vakuuttanut lauantaina. Chelsea pystyi puhkomaan yllättävänkin helposti Cityn puolustuslinjan ja varsinkin Nicolas Jacksonille avautui useita erinomaisia tilanteita. Jackson kuitenkin tuhlasi kaikki paikat, yleensä jo ennen varsinaista maalilaukausta.

City voitti pallonhallinnan 62-38, mutta sen hallinta oli näennäistä. Kuvaavaa Cityn aneemisuudelle oli, että sen maaliodote oli ottelussa 0,83 maalia, kun Chelsealla se oli 1,16.

Ottelun ratkaisua jouduttiin odottamaan 83 minuuttia. Jeremy Doku loi vasemman laitansa kautta Manchester Citylle tilanteen ja viikolla rangaistuspotkukisassa epäonnistunut Bernardo Silva pääsi laukomaan seitsemästä metristä pallon maaliin.

Chelsealla jäi hukattujen tilanteiden lisäksi jossiteltavaa Jack Grealishin käsivirheestä Manchester Cityn rangaistusalueella toisella jaksolla. Cole Palmerin laukaus osui selkeästi muurissa olleen Grealishin käteen ja muutti siitä suuntaa. Erotuomari Michael Oliver näytti kuitenkin, ettei käsivirhe anna aihetta rankkariin. Erikoiseksi ratkaisun teki se, että peli jatkui tuomion jälkeen maalipotkulla, vaikka pallo osui selkeästi Grealishiin.

FA Cupin toinen finaalijoukkue ratkeaa sunnuntaina, kun Manchester United kohtaa Wembleyllä Mestaruussarjassa pelaavan Coventryn.