Manchester City voitti historiallisen mestaruuden

19.05.2024 20:10

Valioliiga

Manchester City voitti ensimmäisenä seurana Valioliigan ja Englannin liigan historiassa neljännen peräkkäisen mestaruuden, kun Pep Guardiolan suojatit kaatoivat päätöskierroksella West Hamin kotikentällään 3-1.

Cityn ero toiseksi tulleeseen Arsenaliin oli lopulta kaksi pistettä Arsenalin voitettua sunnuntaina Evertonin kotikentällään 2-1.

City meni avausjaksolla Phil Fodenin kahdella maalilla 2-0-johtoon ja näytti varmistavan mestaruutensa helposti. West Hamin Mohammed Kudus kavensi kuitenkin ennen taukoa, mikä lisäsi paineita Cityn kattilassa, sillä jo Cityn tasapelikin olisi riittänyt Arsenalille mestaruuteen.

City meni toisella jakson Rodrin maalillaan uudelleen kahden maalin johtoon, mutta Tomas Soucekin kavennus 88. minuutilla säikäytti uudelleen Cityn kannattajia. Maali kuitenkin hylättiin käsivirheen vuoksi.

Arsenal joutui punnertamaan täydet minuutit kaataakseen viisi edellistä otteluaan ilman tappioita pelanneen Evertonin. Idrissa Gueye vei vieraat jopa hetkeksi johtoon ensimmäisen jakson lopulla, mutta Takehiro Tomiyasu kavensi melkein saman tien.

Arsenalin voittomaali syntyi 89. minuutilla, kun Kai Havertz jatkoi Gabriel Jesusin syötön maaliin. Maali tarkistettiin Jesusin mahdollisen käsivirheen vuoksi VAR:lta, mutta maali hyväksyttiin.

Valioliigasta selviytyivät ensi kauden Mestarien liigaan Manchester Cityn ja Arsenalin lisäksi Liverpool, joka voitti Jürgen Kloppin jäähyväisottelussa Wolverhamptonin kotonaan 2-0, sekä Aston Villa. Tottenham selviytyi Eurooppa-liigaan ja päätöskierroksella Bournemouthin 2-1-voittanut Chelsea Konferenssiliigaan.