TILANNEHUONE

Manchester Citylla haasteita puolustuksensa kanssa

26.04.2022 08:50

Manchester Citylla haasteita puolustuksensa kanssa

Joao Cancelon varoitustili on täynnä, eikä hän pelaa tiistaina. @ AOP

Mestarien liiga

Manchester Citylla on huolia puolustuksensa kanssa tiistai-illan Mestarien liigan trillerissä Real Madridia vastaan.

Kotijoukkueelta puuttuu varmuudella sensaatiomaisen kauden pelannut laitapuolustaja Joao Cancelo, joka on ottelussa pelikiellossa. Kyle Walkerin ja John Stonesin pelaaminen on myös epävarmaa. Lisäksi Nathan Ake ja Ruben Dias ovat vasta palanneet takaisin pelikentille pitkien loukkaantumisien jälkeen ja kumpikaan ei ole vielä täydessä pelivireessä, vaikka pystyvätkin jo pelaamaan.

Real Madridin suurimmat huolet ovat viikonloppuna Osasuna-voitossa loukkaantunut David Alaba ja Casemiro. Luka Modric ei pelannut viikonloppuna, mutta kyse ei ollut mistään vammasta, vaan kroatialaisen lepuuttamisesta.

Mestarien liigan toisessa välieräparissa kohtaavat Liverpool ja Villarreal. Otteluparien voittajat kohtaavat Mestarien liigan finaalissa 28. toukokuuta Pariisissa.

Jukka Röngän arvio:

Mestarien liigassa on ollut pitkään sellaiset merkit ilmassa, että kausi päättyy jälleen täysin englantilaiseen finaaliin – kuten se päättyi viime kaudellakin ja kuten se on päättynyt kahdesti kolmen viimeisen kauden aikana.

Man Cityn paikka finaalissa on ilman muuta kovemman työn takana kuin Liverpoolin Villarreal. Atlético Madrid pisti puolivälierissä Cityn tuloksellisesti ahtaalle, mutta Real Madridin löysemmin organisoitu pelaaminen ja ennen kaikkea heikompi puolustuspelaaminen antavat Citylle edun.

Cityn prässäämistä Real Madridin pitäisi kestää sortumatta virheisiin ja Modric ja Karim Benzema voivat taikoa ihmeitä oman osaamisensa kautta, mutta kollektiivi juhlii tässä otteluparissa hieman vapaamman maailman ja loistavien yksilöiden kustannuksella, vaikka varsinkin Cancelon poissaolo on Citylle menetys. Numerot eivät ole välttämättä suuria, mutta ero on.