Manchester United yllätti niittokoneen FA Cupin finaalissa

25.05.2024 18:56

FA Cup

Manchester United aiheutti jymy-yllätyksen kaatamalla FA Cupin finaalissa paikallisvastustajansa Manchester Cityn 2-1 (2-0).

Unitedin kausi on ollut katastrofimaisen heikko ja Englannissa on uutisoitu, että seuran managerina kaksi vuotta toiminut Erik ten Hag saisi FA Cupin jälkeen potkut – tuloksesta riippumatta.

United karkasi kahden maalin johtoon jo avausjaksolla. Ensin Manchester Cityn Josko Gvardiol ja maalivahti Stefan Ortega tunaroivat keskenään ja Alejandro Ganracho pääsi iskemään pallon tyhjään maaliin. Kobbie Mainoo lisäsi vielä ennen taukoa Unitedin johdon 2-0:aan Garnachon ja Bruno Fernandesin pelattua hänet vapaaksi maalin edessä.

Otteluun saatiin vielä jännittävä loppu, kun Andre Onana hörppäsi 88. minuutilla Jeremy Dokun alanurkkaan suuntautuneen vedon. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan United pääsi päättämään tuskaisen kautensa voitonjuhlilla.

Lauantainen voitto oli Manchester Unitedin 13:s FA Cupin mestaruus. Sen edellä FA Cupin voittojen määrässä on vain Arsenal, joka on voittanut maailman vanhimman cup-kisan 14 kertaa.

FA Cupin voitto oli toinen ten Hagin voittama pokaali kahden kauden aikana, sillä United voitti viime kaudella hänen alaisuudessaan Liigacupin.