TILANNEHUONE

Manen lähtö Liverpoolista varmistui

17.06.2022 19:05

Manen lähtö Liverpoolista varmistui

Sadio Mane edusti Liverpoolia kuusi kautta.@AOP

Jalkapallo

Valioliigan Liverpoolin hyökkääjän Sadio Manen, 30, siirtyminen Bundesliigan Bayern Müncheniin on vahvistunut. Senegalilaispelaaja ehti edustaa Liverpoolia kuusi kautta. Hän siirtyi Merseysidelle 2016 reilun 31 miljoonan punnan hintaan Southamptonista.

Nyt siirtosummaksi muodostui lehdistötietojen mukaan 35 miljoonaa puntaa. Neuvottelut pelaajan tulevaisuudesta venyivät, koska Liverpool ei aluksi hyväksynyt Bayernin 25 miljoonan ja 30 miljoonan tarjouksia. Anfieldillä haluttiin pelaajasta aluksi yli 41 miljoonaa puntaa. Manen sopimus Valioliigaseuran kanssa olisi päättynyt ensi kesänä.

Mane pelasi isossa roolissa Jürgen Kloppin kokoonpanossa Mo Salahin ja Roberto Firminon ohella. Mane teki kaikkineen 269 Liverpool-ottelussaan yhteensä 120 maalia. Hän oli Liverpool-aikanaan voittamassa Mestarien liigaa, Valioliigaa, FIFA:n seurajoukkueiden MM-kisoja, FA Cupia, Liigacupia ja UEFA:n Super Cupia.

Mane on Bayernin kolmas hankita tänä kesänä. Müncheniläisten kokoonpanoon on liittynyt jo myös Ryan Gravenberch ja Noussair Mazrouai. Liverpool on hankkinut kokoonpanoonsa Benficasta hyökkääjä Darwin Nunezin, 22.