TILANNEHUONE

Manninen Vegasiin vuoden sopimuksella

15.07.2022 08:04

Manninen Vegasiin vuoden sopimuksellaNHL

Tähtileijona Sakari Manninen, 30, siirtyy ensi kaudeksi jääkiekon NHL:n Vegas Golden Knightsiin. Pesti on Mannisen ensimmäinen NHL:ssä. Mannisen sopimuksen yksityiskohdat ovat selvinneet. Hän saa TSN:n mukaan näyttöpaikan vuoden tulokassopimuksella, jonka arvo on 750 000 dollaria.

Manninen, 30, pelasi vielä talvella KHL-jäillä Salavat Julajev Ufan joukkueessa, mutta Ukrainan sota päätti pelit Venäjällä. Manninen oli avainpelaaja Ufassa, mutta niin myös Suomen olympiajoukkueessa Pekingissä helmikuussa ja koti-MM-kisoissa toukokuussa. Manninen muistetaan olympialaisista erityisesti hattutempustaan. MM-kisoissa hän teki mestaruuden ratkaisevan jatkoaikamaalin. Aiemmin urallaan Manninen on pelannut Liigaa Suomessa ja Ruotsissa.

Vegas Golden Knights rakentaa uudelleen joukkuettaan. 2017 NHL:ään liittynyt joukkue jäi keväällä ensimmäistä kertaa pudotuspelien ulkopuolelle. Seurassa reagoitiin heti. Kauden jälkeen valmentaja vaihtui, kun menestysmies Peter DeBoer sai lähteä ja tilalle palkattiin Boston Bruinsista potkut saanut Bruce Cassidy. Joukkueeseen tulee paljon muutoksia, eikä vähiten palkkakaton vuoksi.

Tähän mennessä hyökkääjä Max Pacioretty ja puolustaja Dylan Coghlan siirtyivät tällä viikolla lähes ilmaiseksi Carolina Hurricanesiin ja lisäksi hyökkääjä Jevgeni Dadonov lähti Montrealiin ilmaiseksi jo kuukausi sitten. Hyökkääjä Reilly Smithin jatkosopimus oli kuitenkin 15 miljoonan arvoinen.