TILANNEHUONE

Mannninen ja Heikkinen hyviin tuloksiin halleissa

04.02.2023 06:36

Mannninen ja Heikkinen hyviin tuloksiin halleissa

Ilari Manninen (vas.) aitoi Ranskassa.©AOP

Yleisurheilu

Santtu Heikkinen juoksi Erfurtin kansainvälisten kisojen 1500 metrillä 22-vuotiaiden halliratojen Suomen ennätyksen ajalla 3.40,75. Aika nosti hänet myös yleisen sarjan Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi. Edellä on vain Antti Loikkanen vuoden 1978 Suomen ennätyksellä 3.38.16.

Ajalla Heikkinen oli Erfurtissa kuudes. Kisan voitti Saksan Sven Wagner ajalla 3.39,11.

”Juoksu tuntui hyvältä. Olen valmistautunut tähän marraskuusta asti. Nyt oli vaan vähän liian monta samantasoista äijää kisassa mukana ja jouduin juoksun alussa vähän pussiin ja jäin siinä letkassa taakse”, Heikkinen kertoo SUL:n haastattelussa.

”Kun kolmisen kierrosta ennen maalia läksin yrittämään ohituksia, siinä oli niin paljon juoksijoita, että joutui juoksemaan kakkosrataa ja rytmi hajosi aika monta kertaa.”

”Hyvä, kun pääsee juoksemaan tällaisia kansainvälisiä startteja. Ne oikeasti kehittävät ja taktinen osaaminen paranee. Muttei tämä missään nimessä ollut nappijuoksu. Ajasta on 2-3 sekuntia otettavissa, kun pääsee tulemaan lopussa rauhassa.”

Ilari Manninen puolestaan voitti 60 metrin aitajuoksun Miramas hallikilpailussa Ranskassa talven kotimaisella kärkiajalla 7,73.

”Alkuerässä tuntui, että läksin telineistä ylöspäin enkä päässyt oikein kunnolla juoksuvauhtiin. Finaalissa päätin, että menen voimalla eteenpäin. Se ei ollut kaunista, kun yritin vähän niin kuin väkisin juosta kovaa”, Manninen kertoi.