TILANNEHUONE

Mäntymaa jatkaa Kärpien luotsina – Manner mukaan

17.01.2024 11:45

Liiga

Oulun Kärpät tiedottaa tehneensä kevääseen 2026 kestävän päävalmentajasopimuksen Ville Mäntymaan, 38, kanssa. Mäntymaa otti ohjat joukkueessa jo kuukausi sitten, kun Lauri Marjamäki sai potkut.

Mäntymaa on pitkänlinjan kärppäläinen. Hän on valmentanut seurassa kaudesta 2014-15 lähtien. Hän oli aluksi U20-joukkueen apuvalmentaja. Kaudella 2021-22 hän siirtyi apuvalmentajaksi Liiga-joukkueeseen.

”Oikoteitä ei ole menestykseen tähtäävällä tiellä, ja matkanteko on välillä kivikkoista. Kaikki kokemukset täytyy nähdä mahdollisuutena oppia, kasvaa ja kehittyä. Meillä kaikilla on unelmia ja tavoitteita – tärkeintä on lähteä kulkemaan niitä kohti ja ottamaan selvää, mihin meistä on, ja mihin päädymme yhdessä rohkeasti ja intohimolla”, Mäntymaa sanoo.

Loppukaudeksi Kärppien edustusjoukkueen valmennykseen tulee mukaan myös Mikko Manner, 49. Hän jatkaa tehtävänsä ohella myös Leijonien mukana. Manner on aiemmin valmentanut Kärppiä. Viime kaudella hän luotsasi SHL:n Brynäsiä, mutta sai keväällä potkut tehtävästä. Ennen Ruotsin pestiään hän valmensi Kärpät Liigan mestariksi.