TILANNEHUONE

ManU:n kohupelaaja ei jatka seurassa

21.08.2023 19:53

ManU:n kohupelaaja ei jatka seurassa

Mason Greenwoodin peliura ei jatku Manchester Unitedissa.©AOP

Valioliiga

Manchester Unitedin nuori kohupelaaja Mason Greenwood, 21, ei jatka uraansa seurassa. Manchester United tiedotti seuran päätöksestä maanantaina.

Greenwood ryvettyi viime vuoden tammikuussa tyttöystävänsä Harriet Robsonin pahoinpitely- ja raiskaussyytejupakassa, joka tuli ilmi sosiaalisessa mediassa. Hän sai lopulta vapauttavan päätöksen. Hän oli kuitenkin myös pidätettynä tapauksen vuoksi.

Oikeuden päätöstä odottaessaan Greenwood oli Unitedin palkkalistoilla, mutta ei pelannut tai harjoitellut joukkueen mukana. Heinäkuussa Greenwood sai lapsen yhdessä Robsonin kanssa.

Manchester United tuli pitkän harkinnan päätteeksi tulokseen, että lahjakkaan pelaajan olisi vaikeaa jatkaa uraansa seurassa ja Greenwood oli itse samaa mieltä. Seuran naiskannattajat ovat protestoineet äänekkäästi Greenwoodin paluuta vastaan.

”Ymmärrän hyvin, että tein virheitä parisuhteemme aikana ja kannan vastuuni niistä tilanteista, jotka johtivat sosiaalisessa mediassa esillä olleeseen päivitykseen”, Greenwood kommentoi tiedotteessaan.

”Jatkan uraani muualla, missä en aiheuta häiriötä seuralle. Haluan kiittää Unitedia kaikesta tuesta, mitä olen saanut siitä lähtien, kun liityin seuraan seitsemän vuoden iässä.”

Greenwodilla on sopimus Manchester Unitedin kanssa kauden 2025 loppuun. Seura voi nyt myydä tai lainata pelaajan muualle.