TILANNEHUONE

Markkanen sivuun Susijengistä

03.06.2024 20:07

Koripallo

Suomen koripallon A-maajoukkueen tähtipelaaja Lauri Markkanen joutuu jättämään väliin Espanjan Valenciassa 2.–7. heikäkuuta pelattavat olympiakarsinnat  olkapäävamman vuoksi.

Sama vamma kiusasi Markkasta jo NBA-kauden lopulla ja häneltä jäi useita seuraotteluita väliin. Markkasta harmittaa, että tärkeä maajoukkuekesä jää pelaamatta.

”Mennyt kausi oli pitkä ja vaati veronsa. Otin alkukeväällä tavoitteekseni täyteen pelikuntoon pääsemisen olympiakarsintoihin mennessä, mutta mitä pidemmälle kevät eteni, sen epävarmemmalta tavoitteeni toteutuminen alkoi näyttää. Lopulta viime viikolla sain arvion, että olisin pelikunnossa vasta elokuussa”, Markkanen kertoo liiton haastattelussa.

”Tämä on tietysti vaikea paikka. Suomen edustaminen maajoukkuepaidassa on minulle kunnia-asia ja me ollaan jengikavereiden kanssa koko kauden ajan puhuttu siitä, miten makeaa tulee olemaan päästä karsimaan olympiakisapaikasta.”

Seuraavan kerran Markkasta odotetaan maajoukkuetehtäviin Tampereella 2025 EM-kisojen alkulohkon otteluissa.

Markkanen vakuutti, että ensi kesä on merkattu paksulla kynällä kalenteriin.

”Kuten olen sanonut monta kertaa aikaisemmin, edustan Suomea aina, kun siihen on mahdollisuus. Tulee olemaan todella siistiä päästä taas pelaamaan kotikisoja susifanien edessä.”

”Nyt luotan siihen, että jätkät tekee historiaa Valenciassa ja sitten olympialaisissa.”

Massive blow….