Marokko puolusti tasurin – Kroatia vaisu

23.11.2022 13:56

Luca Modric ei löytänyt maalia avausottelussa.©AOP

Jääkiekon MM2022

Keskiviikkopäivän ensimmäisessä MM-ottelussa kohtasivat Marokko ja Kroatia, joista jälkimmäinen lähti matsiin pienenä ennakkosuosikkina. Marokko oli valmistautunut ja piti hieman vaisusti pelanneen Kroatian pois maalipaikoilta. Ottelu päättyi tasapeliin 0-0.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Pallonhallinta oli Kroatialla, mutta Marokko teki hyviä taktisia valintoja ja pysyi pelissä hyivn mukana. Kroatian avauspuoliskon tähtihetket tulivat aivan jakson lopulla. Ensin Nikola Vlasic pääsi ohjaamaan pallon kohti maalia, mutta Marokon maalivahti Bono oli hereillä ja onnistui torjumaan vedon. Heti perään Luka Modric sai pallon haltuunsa boksin reunalla, mutta veto meni vastustajan maalista yli.

Toisen jakson alussa molemmissa päissä oli muutama vaarallinen tilanne. Marokko jatkoi tiivistä puolustamistaan koko jakson ajan ja pystyi pitämään Kroatian poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Pallonhallinta oli pääasiassa Kroatialla. Marokko pääsi muutaman kerran paikoille, mutta ei pystynyt viimeistelemään. Pelaajavaihdot ja kahdeksan minuuttia lisäaikaa, eivät tuoneet ratkaisua, vaan ottelussa päädyttiin pisteiden jakoon.