TILANNEHUONE

Marokko uhoa täynnä -”Tehtävä suoritettavana”

10.12.2022 08:04

Marokko uhoa täynnä -”Tehtävä suoritettavana”

Marokon Walid Regragui on piiskannut joukkoonsa voitontahtoa.©AOP

Jalkapallon MM2022

Marokon päävalmentaja Walid Regragui toivoi joukkueensa lehdistötilaisuudessa, että Portugalin superstara Cristiano Ronaldo ei pelaisi heitä vastaan lauantaina.

”Toivon, ettei hän pelaa. Valmentajana tiedän, että hän on yksi historian parhaita pelaajia ja olisin iloinen, ettei hän pelaisi”, Regragui murjaisi.

Hmmm… Muistikohan Regragui, että Rondaldon tilalla Sveitsi-ottelussa pelasi Cocalo Ramos, joka viimeisteli hattutempun. Vaikka Ronaldo jahtaa Eusebion MM-maaliennätystä, on hän onnistunut Qatarissa kerran.

Portugalin valmentaja Fernando Santos kommentoi puolestaan aiemmin, että viime kisoissa Marokko-ottelu oli ehkä hankalin kaikista.

Samalla Regragui vakuuttaa, ettei hänen joukkueellaan ole enää jalat ilmassa tai pää sekaisin Espanja-rankkarivoiton jäljiltä, vaikka sitä kyllä teki mieli juhlia enemmänkin.

”Eufooria ei ole vienyt meitä. Mutta me olemme nyt yllättäneet muutamat ihmiset, sekä algoritmit. Yllätimme sellaiset, jotka uskoivat Belgian etenevän jatkoon ja jotka uskoivat Espanjan etenevän jatkoon. Emmekä me edes ole vielä tyytyväisiä kaikkeen tähän asti kisoissa saavuttamaamme”, Regragui huomautti.

Marokko ei silti ole enää täydessä tikissä. Loukkaantumisia on tullut. Esimerkiksi Sofyan Amrabat kertoi, että hän pelasi Espanja-matsin särkylääkepistosten voimin. Hänellä on selkä romuna. Romain Saissin jalka meni pakettiin ottelun jälkeen ja Nayef Aguerdilla reisi reistaili.

”He ovat väsyneitä ja heillä on loukkaantumisia. Emme piilottele sitä asiaa, mutta emme myöskään valita. Meillä on täällä tehtävä suoritettavana”, Regragui muistutti.

MM-kisat: Marokko-Portugali lauantaina kello 17 (TV2).