TILANNEHUONE

Marokko valmistautuu jo MM-ihmeeseen

12.12.2022 13:36

Marokko valmistautuu jo MM-ihmeeseen

Seurakaverit Kylian Mbappe ja Achraf Hakimi ovat nyt vastakkain MM-välierässä.©AOP

Jalkapallon MM2022

Marokon sensaatiomainen MM-välieräpaikka on potkaissut maassa käyntiin jättimäisen MM-buumin. Matsilipuille olisi menekkiä nyt enemmän kuin niitä on olemassa ja jos lippua ei enää saa, haluavat kannattajat kuitenkin olla paikalla, jos mahdoton kuitenkin tapahtuu. Kovan kysynnän vuoksi Air Maroc lentää Casablancasta Dohaan peräti 30 ylimääräistä lentoa. Ne lennetään tiistaina ja keskiviikkona, joten kannattajat ehtivät paikalle ajoissa.

Mestaruudesta taistelevat enää Argentiina, Kroatia, Ranska ja Marokko.

Marokko kohtaa välierässä keskiviikkona Ranskan, joka on jättimäinen vastus. Se on puolustava mestari ja mestarisuosikki. Marokko voitti ensin neljännesvälierässään Espanjan rankkareilla ja sitten puolivälierässä se lähetti kotiin Cristiano Ronaldon Portugalin selkein 1-o-lukemin.

Marokon historiallista etenemistä kisoissa on jo nyt juhlittu niin Marokossa kuin muissa arabimaissa innokkaasti ja räväkästi. Dohassa varaudutaan kannattajatulvaan.

Ranskan ja Marokon väliseen otteluun tuo pienen lisäjengan se, että vastakkain ovat nyt myös PSG:n seurakaverit Kylian Mbappe ja Achraf Hakimi. Jo viime keväänä Mbappe sanoi, että jos heidän maajoukkueensa kohtaavat MM-kisoissa, hänen on ihan pakko tehdä kaveristaan muussia ottelussa.