Marokko vei Belgiaa – Lukakukaan ei auttanut

27.11.2022 17:01

Abdelhamid Sabiri onnistui Belgiaa vastaan.©AOP

Jalkapallon MM2022

Belgia haki edelleen parasta virettään ottelussa Marokkoa vastaan. Marokkoa se ei haitannut, vaan joukkue käytti maalipaikkansa ja voitti 2-0 (0-0).

Ensimmäisellä puoliajalla Marokko puolusti tiukasti, eikä Belgia ei juuri löytänyt syöttösuuntia, eikä pystynyt rakentamaan maalipaikkoja. Belgia hallitsi palloa koko jakson, mutta hyytyi usein pallottelemaan puolustajien kesken hyökkäämisen sijaan.

Vasta puoliajan lopulla Belgia sai rakennettua vihdoin pari oivaa tilannetta, mutta suurempaa vaaraa niistä ei kuitenkaan ollut. Lisäajalla Marokon Hakim Ziyech iski sivuvapaapotkusta tyylikkään maalin, joka hylätiin paitsion vuoksi.

Toisella puoliajalla Marokko pelasi hyvällä itsetunnolla. Sofiane Boufal ampui 57. minuutilla vain piirun ohi maalin. 74. minuutilla Abdelhamid Sabiri ei missannut. Hän veti sivuvapaan, joka upposi kauniissa kaaressa maaliin. Lisäajalla Zakaria Aboukhlal veti pallon vielä maalin Ziyechin näppärästä syötöstä.

Belgia vahvisti 81. minuutilla hyökkäystään Romelu Lukakulla. Loukkaantuneena pitkään ollut ykköstykki, ei ehtinyt auttamaan Belgian hyökkäystä. Belgian pelin johtotähti Kevin De Bryune otti isosti vastuuta, mutta välillä hän myös tuskastui joukkueensa tekemiseen ja jakeli muille neuvoja.

Marokon maalilla torjui Bonon sijaan Munir. Bono tuli huonovointiseksi juuri ennen ottelun alkua. Hakim Ziyech palkittiin ottelun parhaana pelaajana.