TILANNEHUONE

Matintalo hiihti kolmanneksi sprintissä

09.12.2022 15:20

Matintalo hiihti kolmanneksi sprintissä

Voittajakolmikolla riemua riitti.©AOP

Maastohiihto

Johanna Matintalo hiihti kolmanneksi Norjan Beitostölenin maailmancupin perinteisen hiihtotavan sprinttifinaalissa. Tulos sivuaa Matintalon ennätystä. Hän oli myös Tour de Skillä Oberstdorfissa kolmas. Matintalo jäi voittajalle +1.42.

Kisan voittoon hiihti vahvalla loppusuoran hiihdollaan Sveitsin Nadine Fähndrich, jolle voitto oli ensimmäinen perinteisellä. Toiseksi kisassa tuli Norjan Lotta Udnes Weng.

Toiseksi paras suomalainen oli Kerttu Niskanen, joka oli kisan yhdeksäs. 15 parhaan joukkoon mahtuivat myös Jasmi Joensuu, joka oli kisan 13:s ja Krista Pärmäkoski ollessaan 14:s.

Amanda Saari oli kisan 32:s ja Maaret Pajunoja 39:s.

Miesten sprintissä Joni Mäki oli menestysvauhdissa kiinni, mutta hän horjahti maalisuoran alamäessä ja se maksoi paljon. Lopputuloksissa Mäki oli viides. Hän jäi kärkiajasta +1.24 sekuntia. Miesten kisan voittoon hiihti Ranskan Richard Jouve. Toiseksi jäi vain +0,3sekunnin erolla Italian Simone Mocellini. Kolmas oli Ruotsin Calle Halfvarsson.

Suomalaisista Niilo Moilanen oli kahdeksas, Lauri Vuorinen 14:s, Ville Ahonen 15:s, Lauri Mannila 24:s ja Olli Ahonen 43:s.