Matintalo hiihti Tourin sprintissä upeasti kolmanneksi

01.01.2022 14:29

Johanna Matintalon hiihto sujui Oberstdorfin sprintissä. @AOP

Muu urheilu

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui lauantaina naisten ja miesten perinteisen sprinttikisoilla aurinkoisessa Oberstdorfissa. Huippujännittävän naisten kilpailun voittoon hiihti Venäjän Natalia Neprjajeva, toiseksi Ruotsin Johanna Hagström ja kolmanneksi Suomen Johanna Matintalo.

Matintalon päivän suoritus oli huikea. Matintalo oli karsinnan ykkönen, kivikovan alkueränsä ykkönen ja vielä välieränsä kakkonen. Hän eteni ainoana suomalaisena finaaliin. Palkintopallisija on Matintalon ensimmäinen maailmancupissa.

Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen ylsivät välieriin asti. Krista Pärmäkoski putosi heti alkuerän jälkeen. Niskanen oli kisan 10:s, Kyllönen 11:s ja Pärmäkoski oli 13:s. Niskanen on edelleen Tourin kokonaistilanteessa kakkosena.

Miesten sprintissä Norja otti tyrmäävän neloisvoiton. Voittajaksi jyräsi Johannes Kläbo, toiseksi Erik Valnes, kolmas oli Pål Golberg ja Even Northug jätettiin neljänneksi.

Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen ja Ville Ahonen eivät yltäneet välieriin. Vuorinen oli kisan 14:s. Ahonen hiihti sijalle 16. ja otti ensimmäiset maaimancup pisteensä. Iivo Niskanen oli vasta kisan 20:s.