Matthews huippulukemaan – Crosby kateissa

09.04.2024 07:16

Toronto Maple Leafs voitti illan vieraansa Pittsburgh Penguinsin jatkoajalla maalein 3–2. Ratkaisuosuman teki Jake McCabe jatkoajan toisella minuutilla. Pittsburgh taistelee vielä pudotuspelipaikasta.

Pensin Jesse Puljujärvi ei juuri päässyt joukkuettaan auttamaan. Hänen peliaikansa jäi reiluun viiteen minuuttiin ja Valtteri Puustinen oli jäällä yhdeksän minuuttia, myös ilman tehoja.

Leafs-stara Auston Matthews teki ottelun kolmannen erän alussa jo kautensa 65. maalin. Maalilukema on käsittämätön. Samaan on yltänyt aktiivipelaajista vain Alexander Ovetchkin kaudella 2007-08.

Matthewsin ylivoimamaali vei Toronton hetkeksi 2–1-johtoon. Ottelun 2–2-tasoituksesta vastasi Pittsburghin Drew O’Connor erän puolivälin jälkeen. Osumaa oli kakkossyöttämässä Sidney Crosby, jolle syöttöpinna oli uran 998:s.

Pelaaja aiheutti haloon tuli, kun hän ei ollut kentällä jatkoajan alkaessa. Myöhemmin selvisi, että hänellä oli luistinongelmaa. Jo toisessa erässä Crosbyn luistimenteränsä otti pahasti osumaa maalitolpan kanssa.

Matthews ja 65:s maali….