TILANNEHUONE

Mazepin sai sitten lähteä – kuka tilalle?

05.03.2022 12:01

Mazepin sai sitten lähteä – kuka tilalle?

Haas-tallissa on nyt F1-kuskin paikka auki.@AOP

Muu urheilu

F1-sarjan amerikkalainen Haas-talli on odotetusti irtisanonut venäläiskuljettajansa Nikita Mazepinin ja samalla päättänyt sponsoriyhteistyön Mazepinin isän firman Uralkalin kanssa. Päätös irtautumisesta venäläisyhteistyöstä on pääasiassa seurausta Venäjän massiivisista sotatoimista Ukrainassa. F1-sarjassa ei nyt aja yhtään venäläiskuljettajaa.

Mazepin ehti ajaa F1-sarjassa yhden kauden. Menestystä ei tullut. Hän oli parhaimmillaan Azerbaidzanin GP:ssä 14. sijallaan. Hän keskeytti viidessä osakilpailussa. Kauden ensimmäisissä testeissä Barcelonassa viime viikolla, Haasilla oli autonsa kanssa ongelmia. Mazepin sai ajettua yhdeksän testikierrosta.

Haas ei vielä nimennyt Mazepinin seuraajaa. Vahvoilla veikkauksissa on ainakin tallin kolmoskuski Pietro Fittibaldi. Myös Alpinen varakuski Oscar Piastri voi olla vaihtoehto. Kuskivalintaan saatavat vaikuttaa myös eri kuskivaihtoehtojen sponsorikuviot, vaikka talli vakuuttaa, että sillä on kauden budjetti kasassa. Tallin toista autoa ajaa Mick Schumacher.