TILANNEHUONE

McLaren-kuski ajanut jo huikean määrän kisoja

20.10.2023 10:19

Formula 1

McLarenin Lando Norrisille, 23, Austinin GP on jo uran 100:s startti. Norris ajoi ensimmäisen kisansa Australiassa 2019. Nuoresta iästä huolimatta, hän ajaa jo viidettä kauttaan kuninkuusluokassa.

Palkintopallisijoja britti on tähän mennessä kerännyt 11, mutta GP voitto antaa yhä odottaa itseään.

”Olen aika ylpeä tästä saavutuksesta. Kovin moni ei yllä tähän koskaan. Haluan kuitenkin ajaa vielä monia kisaa lisää”, kuski naurahti FIA:n haastattelussa Austinissa.

”Sataan kisaan mahtuu ylä ja alamäkiä, mutta myös todella paljon upeita muistoja. Tämä on ollut miellyttävä matka ainakin tähän asti.”

Parasta kisaansa Norris ei suostu valitsemaan, mutta palkintosijat ovat aina mieleisiä. Tällä kaudella niitä on kerättynä viisi.

”Tietysti parhaita kisoja ovat ne, kun on itse noussut palkintopallille. Ensimmäinen paalu ja ensimmäinen podium ovat tietysti ikimuistoisia kuljettajalle ja ne muistaa aina. Tällä kaudella on ajettuna kaksi kisaa, jossa olemme olleet todella vahvoja.”

”Silverstone on aina yksi kauteni kohokohta, koska se on kotikisa. Eniten yritän seuraavaksi kuitenkin saada sen ensimmäisen GP-voittoni.”

F1: Austin F1-viikonloppu 20.-22. lokakuuta.