TILANNEHUONE

Mercedeksen tekninen taituri jättää F1-tallin

31.10.2023 22:20

Formula 1

Mercedeksen F1-tallin tekninen johtaja Mike Elliott jättää tallin 11 vuoden yhteisen taipaleen jälkeen. Elliott sanoo ottavansa aika F1:sten ulkopuolella, ennen kuin päättää jatkostaan. Hän työskenteli F1:ssä yhteensä 23 vuotta.

Kuusi kuukautta sitten Elliott vaihtoi tehtäviä päittäin Mercedes-tallin toisen teknisen osaajan James Allisonin kanssa.

Hänen tehtävänään oli kehittää tallille sellainen tekninen strategia, jolla edetään tulevaisuuteen vaikean jakson jälkeen. Viimeiset kaksi kautta ovat olleet erittäin haasteellisia Mercedekselle Red Bullin jyräävän ylivoiman vuoksi.

”Mike on ollut yksi tiimin saavutusten pilareista viimeisten kymmenen vuoden aikana ja sanomme hänelle tänään hyvästit hyvinkin ristiriitaisin tuntein”, tallipäällikkö Toto Wolff sanoi tiedotteessa.

”Mike on erittäin älykkäät tekniset aivot omaava loistava joukkuepelaaja. Hän on antanut vahvan panoksen paitsi kilpa-autojen voittokyvylle, myös tiimimme kulttuurin rakentamiselle.”

”Mutta toisaalta on selvää, että hän on valmis uusiin seikkailuihin Mercedeksen ulkopuolella – joten tiedän, että tämä on oikea askel hänelle.”