TILANNEHUONE

Merelällä sujuu Tampassa – ottelun ykköstähti

01.10.2023 09:10

Merelällä sujuu Tampassa – ottelun ykköstähti

Tapparan ex-hyökkääjä Valtteri Merelä on tehnyt vaikutuksen Tampassa.©AOP

NHL

Tapparan paidassa vielä viime kaudella loistanut hyökkääjä Valtteri Merelä, 25, antaa näyttöjä Tampa Bay Lightningissä. Merelä on jo tehnyt vaikutuksen harjoitusottelussa. Hänet valittiin ykköstähdeksi koitoksessa Nashville Predatorsia vastaan lauantaina.

Tampa voitti ottelun 5–4 ja Merelä teki tehot 2+1. Hän viimeisteli myös voitto-osuman. Merelä kiekkoilee Tampassa yksivuotisella sopimuksella. Heti ottelun jälkeen Tampa kutisti harjoitusleirin rosteriaan peräti 30:lla pelaajalla. Merelä on merkitty 26 mukaan jäävän pelaajan joukkoon.

Tampan päävalmentaja Jon Cooper kertoi, että vaikka NHL-varaustilaisuus tuo esiin lajin suurimmat lupaukset, hiomattomia timantteja voi löytyä myöhemminkin. Merelällä ei ole NHL-varausta. Cooper toivoo, että Merelä on yksi sellainen kokeneempi jalokivi, josta olisi apuja hänen joukkueelleen.

”Toivottavasti he näkevät minusta parhaat puoleni. Meillä oli rookie-leiri ja paljon pelejä eri tyyleillä. Toivottavasti he näkevät tapani pelata. Olen tehnyt paljon työtä sen kanssa”, Merelä sanoi Chris Krennin X-haastattelussa.

Tampa Bay kohtaa seuraavaksi preseason ottelussa naapurinsa Florida Panthersin ensi tiistaina.