TILANNEHUONE

Messi ja Lewandowski nyt vastakkain – ”Täällä ei ole helppoa pelata”

30.11.2022 08:28

Messi ja Lewandowski nyt vastakkain – ”Täällä ei ole helppoa pelata”

Lisandro Martinez odottaa Puola-pelistä kovaa haastetta.©AOP

Jalkapallon MM2022

Argentiina kohtaa keskiviikkoiltana Puolan, joka johtaa C-lohkoa ja jolla on piste enemmän tilillään kuin Argentiinalla. Meksiko-ottelussa avauksessa pelannut argentiinalaispuolustaja Lisandro Martinez peräänkuuluttaa luottoa omaan peliin.

”Puola on vaikea vastus. Heillä on hyviä pelaajia ja meidän täytyy todella osata luottaa omaan tekemiseemme”, Martinez aloitti lehdistötilaisuudessa.

”Meidän täytyy keskittyä hyvin ja pelata organisoidusti. Täytyy pysyä myös rauhallisena.”

Lionel Messi ja Puolan Robert Lewandowski ovat nyt ensimmäistä kertaa vastakkain maajoukkuepaidoissa. Puolan päävalmentaja Czeslaw Michniewicz huomautti, ettei kyse ole vain kahden supertähden taistelusta, vaan kyse on MM-joukkueista ja MM-kisoista. Puola on voittanut yhden ja pelannut yhden tasan. Argentiina on voittanut yhden ja hävinnyt yhden.

”Lewandowski on hyvin dynaaminen pelaaja, joka liikkuu nopeasti. Häntä vastaan täytyy pelata hyvin keskittyneesti. Tämä ottelu tulee olemaan tosi haasteellinen. Meidän täytyy tuoda esiin oma osaamisemme.”

Lewandowskin MM-maalivainu on nyt herännyt. Maalitykki teki uransa ensimmäisen MM-osuman ottelussa Saudi-Arabiaa vastaan. Argentiinaa se varmasti kirvelee, sillä joukkue hävisi oman ottelunsa Saudeja vastaan. Tulos olikin yksi MM-historian yllättävimmistä. Martinez istui silloin vaihtopenkillä.

”Siitä muuten oppii todella paljon, kun häviää MM-kisoissa ottelun. Tappiosta pitää osata silti etsiä myös ne positiiviset asiat esiin.”

Tähtipelaaja-asetelma ei mykistä ensimmäisiä MM-kisojaan pelaavaa Martinezia.

”Meillä on isoja nimiä pelaajina, mutta nämä ovat MM-kisat, niitä on muillakin. Täällä ei todellakaan ole helppoa pelata.”

MM-kisat: Puola-Argentiina keskiviikkona kello 21 (TV2).