TILANNEHUONE

Mestarien liigan arvonta heitti suosikit vastakkain

15.03.2024 13:37

Mestarien liiga

Mestarien liigan arvonta heitti suurimmat suosikit vastakkain jo ennen finaalia.

Puolivälierin huikein ottelupari on Real Madrid-Manchester City. Kaksikkoa on pidetty tämän kauden suurimpina ennakkosuosikkeina. Toinen iso yhteenotto on huippuvireisen Arsenalin ja Bayern Münchenin kohtaaminen. Arvonnan suolaisuutta lisäsi se, että näiden otteluparien voittajat kohtaavat toisensa välierissä.

Kaavion toisella puolella Atlético Madrid kohtaa ensin välierissä Borussia Dortmundin ja PSG Barcelonan. Näiden otteluparien voittajat kohtaavat toisensa välierissä.

Jukka Rönkä pitää arpaa juuri niin oikukkaana kuin se cup-tyyppisissä kisoissa pitääkin olla.

”Cup-tyyppisten kisojen magiikka perustuu siihen, että arpa voi heittää vastakkain suurimmat ennakkosuosikit jo ennen finaalia. Niin kävi nytkin. Real Madridin ja Manchester Cityn kohtaaminen on täysin vertaansa vailla oleva jännitysnäytelmä.”

”Pidin ennakolta Real Madridia, Manchester Citya, Bayern Müncheniä ja Arsenalin Mestarien liigan suurimpina suosikkeina ja nyt nämä kaikki suosikit kohtaavat toisensa jo puolivälierissä.”

”Toinen puoli kaaviosta on helpompi, mutta finaalissa kaikki on mahdollista, sillä silloin kysymys on yhdestä ottelusta, joten tämän kauden Mestarien liigan voittajaa on vaikea ennakoida. Omissa papereissani Manchester City on edelleen suurin ennakkosuosikki. Kaavion toisen puolen vahvin joukkue on PSG.”

Mestarien liigan puolivälieräotteluiden ensimmäiset osaottelut pelataan 9. ja 10. päivä huhtikuuta ja toiset osaottelut 16. ja 17. huhtikuuta. Välierien ensimmäiset osat pelataan 29. ja 30. huhtikuuta ja välierien toiset osat 7. ja 8. toukokuuta. Fnaal pelataan 1. kesäkuuta Wembleylla.