TILANNEHUONE

Miamissa aloitettiin Messi-huuma

16.07.2023 12:51

Miamissa aloitettiin Messi-huuma

Lionel Messi Inter Miamin pinkissä.©AOP

Jalkapallo

Major League Soccerin Inter Miami vahvisti vihdoin lauantaina hankkineensa megastara-luokan pelaajan Lionel Messin. Argentiinalaispelaaja siirtyy nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan Euroopan ulkopuolelle. 36-vuotias hyökkääjä on edustanut aiemmin aikuisurallaan vain Barcelonaa ja PSG:tä.

”Otan innoissani tämän seuraavan askeleen urallani Inter Miamin kanssa ja täällä Yhdysvalloissa. Tämä on mahtava mahdollisuus ja yhdessä me rakennamme eteenpäin tätä mahtavaa projektia”, Messi sanoi seuran tiedotteessa.

Miamissa ollaan enemmän kuin innoissaan. Seurajohto on tehnyt jo aiemmin hyvin äänekkäästi selväksi, että se haluaa hankkia nimekkäitä ja taitavia pelaajia rosteriinsa.

”Tänään unelma toteutui. En voisi olla ylpeämpi siitä, että Leon kaliiberin pelaaja siirtyy meidän seuraamme. Toivotan tervetulleeksi samalla myös hyvän ystäväni ja hänen ihanan perheensä Miamin jalkapalloyhteisöön”, osaomistaja David Beckham muotoili.

Miamin luotsattavakseen ottanut argentiinalaiskoutsi Gerardo Martino on myös iloinen Messin tulosta. Miami hävisi ensimmäisen ottelunsa Martinon alaisuudessa. Inter Miamin seuraava kotiottelu on 21. heinäkuuta liigojen cupin ottelussa Cruz Azulia vastaan. Liput otteluun saattavat olla varsin kysyttyjä. Inter on kuitenkin itäisen konferenssin viimeisenä.

”Meidän täytyy olla kärsivällisiä ja saada hänet fyysisesti kuntoon, jotta hän voi pelata oikealla hetkellä”, valmentaja muistutti.