Miesten viidestäkympistä jännitysnäytelmä

07.04.2024 16:42

Maastohiihto

Miesten maastohiihdon 50 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisasta tuli jännittävä sekuntipeli. Matkan Suomen mestaruuden puristi nimiinsä Ounasvaaran raskaalla ladulla Remi Lindholm ajalla 12.19.07,2.

Lindholm sen kun kiristi menoaan matkan loppua kohden ja voitti toiseksi tulleen Markus Vuorelan ajan 17,5 sekunnin erolla. Vuorela oli puolestaan kolmanneksi tullutta Miro Karppasta vain 4,9 sekuntia nopeampi. Karppanen jäi kärjen ajasta 22,4 sekuntia.

Vielä lauantaina Lindholm ei ollut varma hiihtääkö viittäkymppiä, koska oli hieman puolikuntoinen.

”Vähän ennen lähtöä päätin, että hiihdän. Onneksi en tullut paria kilsaa aiemmin maaliin, koska silloin olisin jäänyt Maken taakse. Tiedän hyvin mitä vauhtia pystyn viidelläkympillä hiihtämään, mutta ero, jota otin lopussa kiinni, oli enemmän muiden huonoutta kuin minun hyvyyttäni”, Lindholm analysoi Ylen haastattelussa.

Hän lisäsi myös, että tämä SM-mitali merkitsee hänelle paljon, koska kuninkuusmatkan mestaruus perinteisellä hiihtotavalla on aina erityinen ja siinä taso on Suomessa aina kovempi.

Iivo Niskanen ei startannut kisaan. Verneri Poikoselle, 25, kisa oli puolestaan uran viimeinen. Hän ilmoitti ennen kisaa, että päättää nyt kilpauransa. Poikonen voitti viime vuonna vapaan sprinttimestaruuden universiadeissa Yhdysvalloissa.