Mikä yllätys! – Saksa jääkiekon MM-finaaliin

27.05.2023 20:54

Frederik Tiffels teki kaksi maalia välierässä USA:ta vastaan.©AOP

Jääkiekon MM2023

USA kohtasi jääkiekon MM-kisojen välierässä lauantaina Tampereella Saksan. Motivoitunut ja taistelumielellä ollut Saksa teki ottelusta jännitysnäytelmän, joka ratkesi jatkoajalla Saksalle maalein 4–3 (2-2,1-0,0-0). Saksa kohtaa MM-finaalissa Kanadan. Saksa pelaa MM-finaalissa ensimmäistä kertaa.

Illan ottelussa USA shokitti Saksaa heti alussa. Alex Tuch iski jenkit johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. Kun neljä minuuttia oli pelattu USA johti jo 2–0, sillä viidennen maalinsa turnauksessa tehnyt Rocco Grimaldi onnistui iskussaan. Saksa sai mahdollisuutensa ensimmäisen erän puolivälissä ylivoimalla – ja käytti sen. Frederik Tiffels laittoi kiekon maaliin Patrick Brownin jäähyn aikana. Ja heti perään Maksymilian Szuber toi Saksan jo tasoihin 2–2.

USA teki kolmannen maalinsa toisen erän puolivälin tuntumassa. Michael Eyssimont taituroi pelin 3–2:een. Seuraava maali nähtiin kolmannen erän lopulla, kun Saksan Marcel Noebels tasoitti ottelun 3–3:een ja maali varmisti myös jatkoerän.

Jatkoilla ottelun ratkaisi illan toisen maalinsa tehnyt Tiffels upealla yksilösuorituksella ja reilut pari minuuttia ennen jatkoerän päätössummeria.

Ottelu oli ensimmäinen, jonka USA hävisi koko turnauksessa.

Kanada ja Saksa kohtaavat MM-finaalissa sunnuntaina kello 20.20. USA ja Latvia pelaavat MM-pronssista kello 15.20.