Mikael Granlund säväytti jälleen kahdella syötöllään

19.10.2022 09:36

Mikael Granlundin mainio vire ei riittänyt voittoon asti LA Kingsia vastaan. @ AOP

Suomalaispelaajilla oli vaisu ilta pisteiden suhteen yön NHL-kierroksella.

Ainoan pistemerkinnän tilastoihin iski Nashville Predatorsin Mikael Granlund, joka sai teki esityön kajteen Nashvillen kolmesta maalista. Ensin Granlund vapautti avauserässä Cody Glassin maalintekoon heti ensimmäisen erän alussa. Hän syötti myös Edmontonin 2-1-osuman, joka viimeisteli Filip Forsberg.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi 3-3. Lopullinen ratkaisu syntyi voittolaukauskisassa, kun Gabriel Vilardi iski ratkaisevan osuman reppuun.

Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 35 laukauksesta 32. Eeli Tolvanen sai peliaikaa vajaat 15 minuuttia, muttei saanut tilastomerkintöjä.

Jesse Puljujärven ja Markus Niemeläisen edustama Edmonton Oilers kyykkäsi Juha Jokiharjun Buffalo Sabresille kotikaukalossaan maalein 2-4. Puljujärvi laukoi kahdesta maalia kohtia, muttei onnistunut. Iltaa synkensi se, että Puljujärven plus-miinus-tilasto oli jälleen tappiollinen. Nyt – 2.

Jarmo Kekäläisen tuska helpottui hieman, kun Columbus Blue Jackets otti kauden avausvoittonsa kaatamalla Vancouver Canuksin Vladislav Gavrikovin maalilla 4-3. Patrik Laine oli jälleen sivussa ottelusta.

Erik Haula joutui katsomaan avauserässä kahta Anaheim Ducksin maalia avauserässä aitiopaikalta, mutta illan edetessä ilma alkoi kirkastu, kun New Jersey Devils nousi ottelussa 4–2-voittoon.