TILANNEHUONE

Mikel Artetan jatkosopimus oli ”ainoa oikea ratkaisu”

06.05.2022 16:41

Mikel Artetan jatkosopimus oli ”ainoa oikea ratkaisu”

Mikel Arteta on luotsannut Arsenalia reilut kolme vuotta. @ AOP

Valioliiga

Arsenal ja seuran espanjalaismanageri Mikel Arteta ovat tehneet uuden jatkosopimuksen, joka ulottuu kesään 2025 asti. Samassa yhteydessä myös Arsenalin naisten joukkueen päävalmentaja, ruotsalainen Jonas Eidevall jatkoi omaa sopimustaan Arsenalin kanssa kesään 2024 saakka.

Arteta nimitettiin Arsenalin manageriksi joulukuussa 2019 Unai Emeryn saatua potkut. Hän luotsasi Arsenalin heti avauskaudellaan FA Cupin voittoon. Viime kaudella Arsenal sijoittui Valioliigassa kahdeksanneksi ja kun lontoolaiset hävisivät tämän kauden kolme ensimmäistä liigaotteluaan, Artetalle vaadittiin potkuja.

Arsenalin johto luotti kuitenkin Artetaaan ja nyt Arsenal taistelee Tottenhamin kanssa pääsystä ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Arsenal on varmistanut jo vähintään kuudennen sijan Valioliigassa, joten Arsenal nähdään vuoden tauon jälkeen jälleen varmuudella eurokentillä.

Jukka Rönkä pitää Artetan jatkosopimusta odotettuna.

”Tämä oli ainoa oikea ja odotettu ratkaisu. Prosessi on kärsinyt sanana kenties inflaation, mutta Artetan ja Arsenalin kohdalla kysymys on nimenomaan prosessista. Arsenalilla on koossa keski-iältään Valioliigan nuorin joukkue ja lähes kaikki sen runkopelaajat ovat 23-24-vuotiaita. Kun lisäksi seuran taloudellinen tilanne ja omistajat antavat mahdollisuuden vahvistaa joukkuetta kesällä todennäköisesti jopa 150-200 miljoonalla punnalla, Arsenal on ensi kaudella taas monta askelta vahvempi ja samalla monta askelta lähempänä Manchester Cityn ja Liverpoolin tasoa.”

”Kaiken lisäksi joukkueen rakenne mahdollistaa sen, että nyt ei tarvitse ostaa leveyttä, kuten viime kaudella, vaan nyt esimerkiksi uuteen hyökkääjään voidaan helposti käyttää 60-100 miljoonaa puntaa. Se tarkoittaa sitä, että samalla voidaan ostaa maailmanluokan laatua – ja Arteta ja tekninen johtaja Edu ovat oikeat miehet johtamaan tätä kehitystyötä”, Rönkä sanoo.