TILANNEHUONE

Mikkelin keihäskisassa yllätysvoittaja

21.07.2023 21:13

Mikkelin keihäskisassa yllätysvoittaja

Taneli Juutinen voitti Mikkeli Gamesin kovan keihäskisan.

Yleisurheilu

Mikkeli Gamesin miesten odotetun ja kovatasoiseksi muodostuneen keihäskisan voitti perjantaina yllättäen Taneli Juutinen.

Juutinen, 28, kiskaisi heti avauskierroksella komean 80,40 kantaneen kaaren. Kasikymppinen oli Juutisen ensimmäinen ja heitollaan hän paransi ennätystään lähes neljä metriä. Tosin hän on tällä kaudella parantanut ennätystään jo neljästi aiemminkin.

Miehen illan ennätykset eivät hyytyneet siihen. Viidennellä kierroksella Juutinen täräytti 82,85 metrisen, eikä kukaan pystynyt siitä enää parantamaan.

Kisan kakkonen oli Timanttiliigan kisan väliin jättänyt Oliver Helander tuloksellaan 80,97 ja kolmanneksi kiskaisi Toni Keränen tuloksellaan 80.56. Myös Toni Kuusela heitti Mikkelissä yli 80-metriä. Hän oli kisan neljäs tuloksellaan 80,50.

”Ei se kasikymppinen yllätys ollut. Osasi sitä odottaa, eikä se lauantainakaan kaukana ollut”, Juutinen sanoi liiton haastattelussa.

”Tuo vajaa 83-metrinen oli aika nappiheitto. Siihen auttoi, kun muut heittivät kymmenen senttiä edelle. Piti sitten ladata oikein kunnolla ja se heitto osui hyvin.”

”Askelmerkki osui hyvin ja tulin siinä omalle tasolleni riskivauhdilla ja tuki piti paremmin kuin ikinä. Sen tunsi heti, että keihäs lähti hyvin.”