TILANNEHUONE

Missä Harryn maalit? Kane ei ole vielä osunut

04.12.2022 09:23

Missä Harryn maalit? Kane ei ole vielä osunut

Harry Kane on perehtynyt syöttelyyn MM-turnauksessa.©AOP

Jalkapallon MM2022

Englanti lähtee suurena ennakkosuosikkina neljännesvälierään Senegalia vastaan. Englannin luottopelaaja Harry Kane ei ole kuitenkaan vielä onnistunut maalinteossa tässä turnauksessa. Syöttöjä on tilillä kolme. Kane ei ole maalitilanteestaan stressaantunut. Takana on kolme ottelua.

”Kuten aina, minua tietysti arvioidaan eniten maalien määrästä. Olen kuitenkin aika rauhallinen sen tilanteen kanssa. Nyt on keskitytty joukkueeseen ja joukkuetta voi auttaa monella tavalla”, Kane totesi lehdistötilaisuudessa lauantaina.

”Minä olen kuitenkin hyökkääjä ja hyökkääjä haluaa aina tehdä maaleja. Toivottavasti pian onnistun.”

Edelliset MM-kisat 2018 Venäjällä olivat Kanen uran ensimmäiset. Kane oli silloin turnauksen paras maalintekijä kuudella osumallaan. Hän viimeisteli silloin myös hattutempun – se tuli Panamaa vastaan.

”Lohkovaiheesta pitää aina edetä vain jatkoon. Pudotuspelit ovat sitten jo ihan eri kilpailu. Ja me olemme valmistautuneet kaikkeen.”

”Viimeksi kuntoni putosi hieman turnauksen edetessä ja nyt olen valmistautunut toisin. Olisi tietysti kiva, jos tehtynä olisi jo pari maalia, mutta toivottavasti pelikuntoni on tällä kertaa parhaimmillaan nyt, kun pudotuspelit alkavat. Minä voin todella hyvin.”

”Jalkani oli kipeä. Sain siihen turnauksen alussa kolhun, mutta nyt se on jo täysin kunnossa.”

Senegal on Afrikan mestari. Vaikka se menetti tähtipelaajansa Sadio Manen loukkantumisen vuoksi jo ennen turnauksen alkua, on joukkue edennyt nyt pudotuspeleihin. Joukkueen luotsi Aliou Cissé on ollut viikolla flunssainen, mutta se tuskin joukkueen tekemisiä haittaa.

”Tästä ottelusta tulee kova”, Kane hymähtää.

MM-kisat: Englanti-Senegal sunnuntaina kello 21 (TV2).