MM-kisat alkoivat Uudessa-Seelannissa ja Australiassa

20.07.2023 16:04

Australia juhli Steph Catleyn maalia avausottelussaan.©AOP

Jalkapallo

Naisten jalkapallon MM-kisat alkoivat Australiassa ja Uudessa-Seelannissa molempien emäntämaiden joukkueiden otteluilla.

Uusi-Seelanti kohtasi avauksessaan Norjan ja voitti ottelun 1–0 (0–0). Ottelun ainoasta maalista vastasi Hannah Wilkinson ottelun 48. minuutilla. Norja yritti tasoitusta ja sillä oli hyvä tukku mahdollisuuksia, mutta tulosta ei tullut. Voitto on Uuden-Seelannin ensimmäinen MM-tasolla.

Ottelua seurasi paikan päällä yli 42 137 katsojaa. Se on  on ennätysyleisö millekkään Uuden-Seelannin jalkapallo-ottelulle.

Australia kohtasi omassa avausottelussaan Irlannin. Tiukan ottelun ratkaisi Australian kapteeni Steph Catleyn vetämä rangaistulaukaus ottelun 52. minuutilla. Australia voitti ottelun 1–0 (0–0).

Cately sai otteluun kapteenin nauhan, koska joukkueen ykkösmaalintekijä Sam Kerr loukkaantui ennen matsia. Kerr on sivussa vielä ainakin seuraavan ottelun

Australiassa avausottelua seurasi yli 75 000 katsojaa.