TILANNEHUONE

MM-rallissa huipputasaista – Ogier hyökkäsi

19.04.2024 20:11

MM-ralli

Hyundain Thierry Neuville ja Toyotan Elfyn Evans kävivät perjantaipäivän aikana tiukkaa kisaa Kroatian MM-rallissa. Ensin johtopaikka oli tiukasti Neuvillen käsissä, mutta hän koki kuudennella EK:lla kuitenkin rengasrikon ja Evans kuroi sen jälkeen eroa belgialaiseen kiinni. Seitsemännellä EK:lla Evans nousi jo ykköseksi.

Päivän toiseksi viimeisellä ja seitsemännellä EK:lla Toyotan Sebastien Ogier nousi mukaan kärjen taistelurinkiin. Ranskalainen ajoi EK7:lle pohjat +0.3 sekunnin erolla Evansiin. Päivän viimeisellä EK:lla hän ajoi ykköseksi käsittämättömällä +9.2 sekunnin erolla maanmieheensä, Fordin Adrien Fourmauxiin, joka ajoi kakkoseksi.

Neuville oli viimeisellä EK:lla kolmas ja Evans vasta kuudes. Ogier on kärkikaksikkoa vielä +6.6 jäljessä. Yötauolle jäätiin uskomattomassa tasatilanteessa. Neuville ja Evans ovat tasa-ajassa 1.05.15,3.

Rallitaivalta taitettiin osin sateessa. Aamupäivällä Ravna Goran ja Platakin etapeilla oli jopa luntakin. Rally1-luokassa ei ole Kroatian rallissa suomalaiskuskeja mukana.

Rally2:n Sami Pajari on sijalla 12, Lauri Joona 15 ja Emil Lindholm 18.

Päivän Ogieria….