TILANNEHUONE

MM-turnaus oli jättipotti – ensi keväänä eri tarina

10.11.2022 19:22

MM-turnaus oli jättipotti – ensi keväänä eri tarina

MM-turnaus toi jättipotin ja mestaruuden Suomeen.©AOP

Leijonat

Jääkiekkoliitto teki Tampereen viime kevään MM-turnauksella voittoa peräti 13,9 miljoonaa euroa. Liitossa iloitaan ennätyssaavutuksesta.

”Lopputulos oli kaikilla mittareilla erinomainen. Kisojen järjestelyt keräsivät laajalti kiitosta, finaali huipentui Leijonien maailmanmestaruuteen ja myös taloudellisesti kisat tekivät ennätystuloksen: tiukan kulukurin ja loistavasti sujuneen VIP-, kumppani- ja lipunmyynnin ansiosta MM-kisojen tuotto kohosi peräti 13,9 miljoonaan euroon”, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo liiton tiedotteessa.

Liiton mukaan MM-kisojen kulut olivat kokonaisuudessaan 22 685 613 ja tuotot 36 586 029 euroa. Kisojen taloudelliset vaikutukset kisakaupungeille, Tampereelle ja Helsingille, olivat myös merkittävät: suorien taloudellisten vaikutusten arvioidaan olleen 115,6 miljoonaa euroa, näistä 86,7 miljoonaa kohdistui Tampereen alueelle. Tapahtuman epäsuorat taloudelliset vaikutukset olivat 144,5–202,3 miljoonaa euroa.

”Meidät yllätti se, kuinka paljon lippuja meni kaupaksi juuri kisojen alla ja niiden aikana – tähän vaikutti merkittävästi mm. kotijoukkueen loistava menestys.”

Ensi keväänä Suomessa pelataan taas MM-lätkää, kun Suomi jakaa kisat Latvian kanssa.

”Ensi kevään osalta meillä on järjestettävänä toinen kisalohko ja ratkaisupelit. Tämä laskee tuotto-odotuksia, mutta samalla toki pienentää kustannuksia. Lipunmyynnin osalta olemme vielä alkumetreillä ja myös sopimusneuvottelut vaikuttavat ratkaisevasti kisojen talouteen. Taloudellisten tavoitteiden lisäksi haluamme järjestää arvojemme mukaisesti ikimuistoiset kisat faneille, joukkueille ja muille kisavieraille”, Hietanen valottaa.