MM-unelma murskaksi – Tshekki voitti Naisleijonat

01.09.2022 20:59

Anni Keisalalla riitti töitä Tshekki-ottelussa.©AOP

Naisleijonat

Suomen jääkiekon Naisleijonien MM-turnaus jatkui puolivälierässä Tshekkiä vastaan torstai-iltana. Tshekki voitti Suomen jatkoajalla lukemin 2-1 (0-0, 0-1,0-0,1-0) ja murskasi Suomen toiveet MM-mitalista.

Suomi oli helteessä heti ottelun alussa. Tshekki painosti kovaa, mutta Anni Keisala Suomen maalilla piti joukkueen matsissa mukana. Vähitellen Naisleijonat pääsi rytmiin. Ensimmäinen erä oli kuitenkin maaliton.

Toisessa erässä mentiin päästä päähän varsin tasaisesti. Tshekki onnistui ottelun avausmaalissa toisen erän lopulla. Sen iski hyvästä maskista Daniela Pejsova. Tshekki otti erässä myös kaksi jäähyä. Toinen niistä tuli ajallisesti niin, että kolmas erä alkoi Suomen yli minuutin ylivoimalla. Tasoitusta ei tullut. Suomen ylivoima onkin ollut turnauksessa tehotonta. Joukkue on tehnyt vain yhden yv-osuman.

Kolmannen erän kahdeksannella minuutilla Suomi onnistui viimein 1-1 -tasoituksessa. Se tuli samaan aikaan, kun Suomi oli pääsemässä jälleen ylivoimalle. Maalintekijä oli Noora Tulus. Loppuerässä ei ratkaisua syntynyt, joten tulos haettiin jatkoajalla. Tsekki onnistui maalinteossa vain 41 sekunnin jälkeen. Jenni Hiirikoski menetti kiekon puolustusalueella ja Tshekki onnistui sen jälkeen. Maalin teki Aneta Tejralova.

Tshekki etenee välieriin ja Suomi pelaa vielä turnauksen sijoitusotteluissa sijoista 5.-8. Suomi ei ole aiemmin jäänyt välierien ulkopuolelle. Tshekki puolestaan eteni ensimmäistä kertaa MM-kisojen välieriin.

”Tappion jälkeen huono fiilis. Pääsimme peliin mukaan ja tasoittamaan. Siinä oli sitten voiton avaimet, mutta ei onnistuttu. Seuraavaksi edessä tärkeä sijoituspeli”, Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola totesi TV5:n haastattelussa.