TILANNEHUONE

Monaco saattaa joutua luopumaan F1-kisastaan

17.04.2022 18:04

Monaco saattaa joutua luopumaan F1-kisastaanFormula 1

Kuluvalla F1-kaudella ajetaan 23 osakilpailua. Kisakalenteri alkaa olla ylitäysi, mutta mukaan olisi silti vielä tunkua. Klassikkokisojen paikka aikataulussa ei ehkä vielä ole vaarassa, mutta koska kisoihin halutaan tapahtumia, ohituksia ja vauhtia, tarkastellaan eri kisapaikkoja F1-organisaatiossa pian aivan varmasti suurennuslasilla.

Yksi kauden kohokohdista on esimerkiksi Monacon GP. Viime aikoina on pohdittu kuuluuko kisa enää mukaan sarjaan. Monaco on legendaarinen F1-paikka ja siellä on ensimmäisen kerran ajettu kilpaa jo vuonna 1929. Se on myös yksi tunnetuimmista F1-kisoista. Silti kaikki tietävät, että ohittaminen Monacossa on nykyään lähes mahdotonta ja kisat ovat olleet usein jopa tylsiä.

Monacon kisan johtaja Michel Boeri on tosin jo vakuuttanut ranskalaislehdistölle, että kisa säilyy mukana F1-ohjelmassa jatkossakin.

”Voin taata, että 2022 kisan jälkeenkin GP tullaan ajamaan. Vielä en tiedä onko jatkosopimus kolme vai viisi vuotinen, mutta se on vain yksityiskohta tässä asiassa”, Boeri sanoo Auto Hebdolle.

On ehdotettu, että kisarotaatio vuorovuosina voisi olla vaihtoehto, jotta kisakalenteriin saataisiin enemmän uusia paikkakuntia vanhojen lisäksi. Monacon ohella kierrätykseen saattaisivat päätyä paikat, kuten Italian GP, Ranskan GP tai vaikka Belgian GP. Fanien somekommenttien mukaan katsojat vetäisivät kuitenkin mieluummin yli kalenterista ainakin yhden Lähi-Idän kisoista. Osa totuutta on, että raha ratkaisee aika pitkälle tämän shown esiintymispaikat.