TILANNEHUONE

Montreal sai luottovahtinsa maalille – tappio tuli silti

16.04.2022 08:04

Montreal sai luottovahtinsa maalille – tappio tuli silti

Carey Price pelasi viimeksi Stanley Cup -finaaleissa kesäkuussa.@AOP

NHL

Carey Price palasi perjantain ottelussa NY Islandersia vastaan vihdoin Montreal Canadiensin maalille. Ottelu oli Pricen ensimmäinen tällä kaudella. Hän on parantanut leikattua polveaan ja hoitanut myös päihdeongelmaansa. Yleisö antoi lämpimän vastaanoton veskarille, mutta Pricen paluu ei mennyt parhaalla tavalla. Vastustajan Ilja Sorokin teki huikeat 44 torjuntaa, joka takasi Islandersille 3-0-voiton. Nollapeli oli Sorokinin seitsemäs ja sillä mentiin seurahistoriassa tilastokärkeen. Price pysäytti ottelussa 17 kiekkoa ja tappio oli Montrealille tällä erää neljäs peräkkäinen.

”Paluu jäälle oli erityisen tunteellinen, mutta sivuutin tunteet ja keskityin. Halusin pelata hyvin, joten yritin vain keskittyä. Ei ihan normaali olo, mutta melkein”, Price totesi lehdistölle.

Valmentaja Martin St. Louisin mukaan vielä ei ole varmaa, koska 34-vuotias konkarivahti on seuraavan kerran tolppien välissä.

”Toivomme, että hän pelaa niin paljon kuin pystyy. Se, että hän laittaa näin paljon energiaa paluuseen joukkueen heikkona kautena, kertoo hänestä paljon. Hän olisi voinut vain kääntää sivua ja yrittää paluuta vasta ensi kaudella”, St.Louis totesi Montreal Gazettelle.

Ottelussa kunnioitettiin myös NY Islandersin kiekkolegenda Mike Bossya, joka kuoli keuhkosyöpään 65-vuotiaana.

MUUTA: Florida Panthers voitti Winnipeg Jetsin 6-1. Jonathan Huberdeau teki kaksi maalia ja syötti yhden. Hän venytti sillä komeaa pisteputkeaan 13 otteluun. Suomalaiset Panthers-pelaajat eivät keränneet tehomerkintöjä.