Monza yllätti Juventuksen kotonaan

18.09.2022 21:03

Christian Gytkjaer teki Monzan maalin Juventusta vastaan.©AOP

Jalkapallo

Serie A:n Monza otti ensimmäisen voittonsa liigassa kaatamalla Juvenuksen maalein 1-0 sunnuntaina. Sarjanousija Monzan voittomaalin viimeiseli Christian Gytkjaer ottelun 74. minuutilla. Monza pelasi toisen puoliajan yhden miehen ylivoimalla, koska Juventuksen Angel di Maria sai punaisen kortin matsin 40. minuutilla.

Monza on Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin omistama seura, joka ei saanut suoraa paikkaa Serie A:n, vaan nousi playoffsin kautta. Se on Serie A:ssa 18:s eli kolmanneksi viimeinen.

Juventus on liigassa vasta kahdeksantena. Sillä on tilillään tällä kaudella seitsemässä ottelussa vain kaksi voittoa. Ne tuli Sassuolosta ja Speziasta. Tasatulokseen on päättynyt neljä ottelua. Tilanne on saanut italialaismediat kirjoittamaan Juve-luotsi Massimiliano Allegrin epävarmasta asemasta. Italiassa lähinnä mietitään, kauanko luotsin pesti seurassa enää jatkuu.