Mörkö palasi kaukaloon – Leijonat kaatoi Ruotsin

13.11.2022 18:49

Marko Anttila pelasi huikean pelin Ruotsia vastaan.©AOP

Leijonat

Leijonat kohtasi Karjala-turnauksen viimeisessä ottelussa Turussa Ruotsin. Lähtöasetelma isänpäiväotteluun oli, että Ruotsi oli voittanut turnauksen edelliset ottelunsa ja Suomi puolestaan hävinnyt. Tiukka ja kovatempoinen kamppailu päättyi Suomen voittoon lukemin 4-1(1-0,0-1,3-0).

Suomi meni johtoon Hannes Björnisen taiturimaisella ylivoimavedolla hieman ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Osumassa auttoivat Joose Antonen ja Mikko Lehtonen.

Toisen erän Ruotsi aloitti napakasti tasoittamalla ottelun 1-1:een heti erän alussa. Osuma meni Max Fribergin nimiin ja syöttäjiksi kirjattiin Oscar Möller ja Oscar Engsund. Ruotsi rakensi erässä monta muutakin maalipaikkaa, mutta Harri Säteri pysyi pelissä mukana ja torjui tarkasti mahdottomatkin kiekot.

Kolmannessa erässä konkarileijona Marko Anttila täytti taas ruutunsa. Edellisestä pelistä sivussa ollut vastuunkantaja auttoi erän alussa Antti Suomelaa tekemään 2-1-johtomaalin näppärällä esityöllään. Erän lopulla Ruotsi veti maalivahdin pois ja haki kiivaasti tasoitusta miehen ylivoimalla, mutta ruotsalaisten sijaan maalin iski Mörkö Anttila. Hän lähetti kiekon kentän läpi Ruotsin tyhjään maaliin ja vei Leijonat 3-1 johtoon ajassa 18.12. Osuman syötti maalivahti Säteri.

Ruotsi jatkoi peliä vielä ilman maalivahtia. Viimeisellä peliminuutilla Eetu Liukas iski kiekon uudelleen tyhjiin ja naulasi maalillaan ottelun.

”Pelaajilla erinomainen moraali, kuten kaikissa peleissä. Maalivahtipeli oli hyvää ja Säteri oli mies paikallaan. Kaikki laittoivat itsensä likoon. Anttila tuli taas jostain kumman syystä parrasvaloihin. Uudet pelaajat pelasivat kaikki myös hyvin”, päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi TV5:n haastattelussa.

Euro Hockey Tourin Karjala-turnauksen voittoon pelasi Leijona-tappiosta huolimatta Ruotsi. Suomi jäi turnauksessa viimeiseksi.