TILANNEHUONE

Murrolta vahva kisa – Hurske odotettua vaisumpi

24.06.2023 18:59

Murrolta vahva kisa – Hurske odotettua vaisumpi

Reetta Hurskeen alkukausi on ollut vahva, mutta Puolan kisassa hän jäi neljänneksi.©AOP

Yleisurheilu

Yleisurheilun EM-joukkuekisan toisen päivän huipputuloksesta vastasi seiväshyppääjä Wilma Murto. Suomalaishyppääjä voitti naisten seiväskisan ylitettyään 471. Murto yritti yli vielä kisaennätyskorkeudesta 476 kolmesti, mutta ei onnistunut.

Murron hyppy näkyy tästä.

Naisten satasen aidoissa Reetta Hurske veti yllättäen odotettua vaisummin. Hurske oli kisan neljäs ajalla 13,09. A-ryhmän voittoon aitoi Puolan Pia Skrzyszowska kauden parhaallaan 12,77. Hollannin Nadine Visser oli toinen ajalla 12,81 ja kolmas oli Ranskan Laeticia Bapte ajalla 12,82.

Kova sveitsiläisnimi Ditaji Kambundji hylättiin kisasta vilppilähdön takia.

”Surkeaa. En päässyt telineistä tehokkaasti irti verrattuna Jyväskylän juoksuun tai kesän muihin kisoihin. Tiesin, että tänne tullaan treenanneena, mutta nämä viime päivien sähläykset ovat vieneet puhtia”, Hurske sanoi liiton haastattelussa.

Hursketta rassaa osaltaan Timanttiliigan Lausannen kilpailuun osallistumissähläys. Paikka kuun lopun kisaan ei ole vielä varma, vaikka niin piti olla.

”En hävinnyt kenellekään, jolle ei olisi pitänyt hävitä. Nuo edellä olleet olivat, sveitsiläinen mukaan lukien, ne kaikista kovimmat”, Hurske huomautti.