Murto ja Helander loistivat Turun PNG-illassa

13.06.2023 21:08

Wilma Murto onnistui Turun kisoissa.©AOP

Yleisurheilu

Oliver Helander onnistui Turun Paavo Nurmi Gamesin keihäänheitossa. Hän heitti kisassa peräti kolme kertaa yli 85 metrin. Helanderin keihäs lensi parhaimmillaan 87,32 metriä, mutta lämmitteli huippuheittoaan edellisen kierroksen 85,53 metrisellä. Helander päätti kisan vielä maalikkaasti 86,47 metrin heittoon. Helander ylitti kisassa MM-rajan.

”Heitot lähti eteenpäin. Iso parannut. En päässyt ihan voittoon. Tämä on ylivoimaisesti paras kisa Suomessa ja täällä on kiva heittää”, Helander sanoi Ylen haastattelussa.

Parhaalla tuloksellaan Helander oli kisan toinen ja nousi samalla maailmantilaston neljänneksi. Kisan voitti komealla 89,51 metrin heitollaan Tshekin Jakub Vadlejch. Kolmas oli Saksan Julian Weber tuloksellaan 85,82.

Myös Wilma Murto löysi kisoissa kesävireensä. Murto voitti tiistai-illan seiväskisan kauden parhaallaan 475. Hän yritti vielä yli 482:sta, mutta se ei ylittynyt.

”Luottavainen olo ollut alkukauden. Tulokset vastaavat sitä miltä on tuntunut. Ei ollut tänään helppo päivä. Minulla on vanha niskavamma. Pientä jomotusta tuli, mutta ei mitään pahempaa”, Murto paljasti Ylen haastattelussa.

Suomi otti kisassa kolmoisvoiton. Toiseksi hyppäsi Elina Lampela, joka ylitti 456, joka on hänen ennätyksensä. Kisan kolmas oli Saga Andersson 446 metrisellään.

Naisten 100 metrin pika-aidoissa Suomen ykkösnimi Reetta Hurske jäi viidenneksi. Hurske juoksi ajan 12,97. Finaalissa oli mukana myös Lotta Harala, jonka tulos 13,07 toi seitsemännen sijan. Kisan voitti Sveitsin Ditaji Kambundji ajalla 12,79.