TILANNEHUONE

Murto finaalin neljäs – tyytyväinen kauteensa

17.09.2023 07:35

Murto finaalin neljäs – tyytyväinen kauteensa

Wilma Murto oli neljäs Eugenen kisassa.©AOP

Yleisurheilu

Wilma Murto jäi Timanttiliigan finaalin naisten seiväskisassa Eugenessa lauantaina neljänneksi tuloksella 471, joka ylittyi viimeisellä yrityksellä. Hän yritti myös SE-korkeutta 486, mutta se ei ylittynyt.

”Oli aika haastavaa, kun oli vain kuusi hyppääjää. Tuntui että saa olla joka toinen minuutti hyppäämässä. Juteltiin tuossa hyppääjien kesken, että olisi voinut olla rauhallisempi tahti”, Murto mietti liiton haastattelussa.

Eugenen kisan voittoon hyppäsi Yhdysvaltain Katie Moon tuloksella 486. Tulos tuli uusintakisassa, koska Moon ja Slovenian Tina Sutej hyppäsivät ensin saman tuloksen 481. Kisan kolmas oli Yhdysvaltojen Sandi Morris.

Suomalaisen seivästähden kausi on kokonaisuudessaan ollut hyvä. Murto hyppäsi Budapestin MM-kisoissa kolmanneksi tuloksella 480. Samalla tuloksella hän voitti heinäkuussa Lontoon Timanttiliigan kisan.

”Kauteen olen kokonaisuutena tyytyväinen. Perustaso nousi, vaikka sellainen piikki sieltä jäi puuttumaan. 480 ei ole sitä, mihin olisi ollut kapasiteettia. Mutta hyvä perustaso on se, millä mahdollistetaan, että voi kilpailla mitalisijoista.”