Murto palasi kisoihin – akilles kunnossa

24.05.2024 21:01

Yleisurheilu

Wilma Murto teki paluun kisakentille ja avasi kautensa perjantaina Lahden GP-kilpailussa. Hän voitti kisan suvereenisti tuloksella 460, jonka ylitti ensimmäisellään.

Murto aloitti kisan korkeudesta 420, eikä hänellä ollut ongelmia kuin 450:sä, joka meni kuitenkin toisella yli. Kisan ratkettua Murto yritti kolmesti yli 474:stä, mutta se jäi vielä odottamaan, sillä pudotuksia tuli kolme.

Seiväskisan kakkonen oli Elina Lampela tuloksella 450, joka oli hänelle kauden paras. Kolmas oli Viron Marleen Mülla ylitettyään 430 ensimmäisellään.

Murron seuraava kisa on EM-Roomassa.

”Oli kivaa. Kauden avauksen haluaa aina vain pois päivän järjestyksestä. Parani loppua kohden. Eniten fiilistelin juoksun rytmiä. Jaloissa tuntuu, että on reenattu aika paljon. Ei tuntunut akilleksessa”, Murto sanoi Ylen haastattelussa.

Miesten keihäänheiton voittoon heitti Oliver Helander kauden parhaallaan 84,43. Kasikympinklubi sai uuden nimen joukkoonsa, kun vasta 21-vuotias Eemil Porvari viskasi kehiäänsä viimeisellään 80,87. Tuloksella hän oli kisan toinen. Kolmannen sijan kuittasi Jami Kinnunen 77,84 pituisella heitollaan.

Lotta Harala varasti lähdössä naisten pika-aitojen finaalissa, eikä siten päässyt lopulta kisamaan matkalla. Reetta Hurske kisaa ulkomailla, eikä ollut viivalla perjantaina. Kisan voiton vei Jamaikan Crystal Morrison ajalla 12,90. Toinen oli Norjan Lovise Skarbøvik Andresen juostuaan 13,07 ja kolmas Wilma Mäki ajalla 13,38.