Murto seipään kuudes – Nageottelle MM-kultaa

18.07.2022 05:08

Wilma Murto ylitti 460 MM-kisoissa.©AOP

Yleisurheilun MM

Wilma Murto oli mukana naisten seiväshypyn MM-finaalissa maanantain vastaisena yönä. Murto ylitti parhaallaan 460 metriä ja ylitys onnistui ensimmäisellä hypyllä. Hän yritti kolmasti 470:tä ja ylitys oli todella lähellä viimeisellä yrityksellä, mutta pieni hipaisu pudotti riman ja suomalaisen kisa päättyi siihen.

Tulos on Murron kauden paras. Hän oli aiemmin tällä kaudella ylittänyt ulkoradalla 450 ja 460 ylittyi puolestaan Kuortaneella hallissa.

Murto sijoittui MM-finaalissa jaetulle kuudennelle sijalle. Hän jakaa sijan Kiinan Li Lingin kanssa. Finaalissa hyppäsi 13 urheilijaa.

Kilpailussa Yhdysvallat otti kaksoisvoiton. MM-kultaan hyppäsi Katie Nageotte tuloksella 485, jonka hän ylitti ensimmäisellään. Nageotte voitti viime kesänä myös olympiakultaa Tokiossa. MM-hopeaa hyppäsi Sandi Morris. Hän ylitti 485 toisellaan. Pronssia otti Australian Nina Kennedy 480 ylittäneellä hypyllään.