TILANNEHUONE

Myös NHL-pelaajat haluavat avointa Liigaa

04.03.2024 17:22

Myös NHL-pelaajat haluavat avointa LiigaaLiiga

Jääkiekkopelaajien yhdistys SJRY on vaatinut Liigan avaamista. Viime viikon lopulla yhteensä 17 suomalaista NHL-pelaaja antaa tukensa yhdistyksen Liigan avaamisvaatimukselle. Pelaajat haluavat myös Pelaajayhdistyksen mukaan neuvottelemaan tasavertaisena osapuolena suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta.

Mikael Granlund näkee erityisesti jääkiekon tulevaisuuden pelaajien huolen aiheena.

”Meillä on suuri huoli, miltä suomalainen jääkiekko näyttää nyt ja tulee tulevaisuudessa näyttämään. Näemme tärkeänä, että Liiga saadaan urheilullisesti auki mahdollisimman nopeasti. Liigaan nouseminen pitää olla aidosti mahdollista, eikä sisällä kohtuuttomia useiden miljoonien kynnysrahoja”, Granlund totesi SJRY:n haastattelussa.

”Avoimet sarjat kuuluvat eurooppalaiseen palloilukulttuuriin ja ympäri Suomen tulee olla mahdollisuus kilpailla aidosti. Olemme tässä Pelaajayhdistyksen linjoilla.”

”Nyt Liigasta ja Mestiksestä selvästi puuttuu kova kilpailu. Avoimet sarjat lisäävät kilpailua ja samalla nähdään, mitkä seurat haluavat tehdä asioita paremmin ja pystyvät uusiutumaan. Kun voittaminen on keskiössä, niin kovempi kilpailu kehittää kaikkia”, Granlund lisäsi.

”Tähän ammattiin kuuluu myös jatkuva epävarmuus tulevasta työpaikasta. En usko, että sarjatasoa alaspäin putoaminen pelottaa pelaajia. Pelaajat ja kannattajat haluavat, että kaikissa kevään peleissä on panosta.”