Naiset viestissä kolmansia – miehet viidenneksi

21.01.2024 15:46

Maastohiihto

Suomen naisten maastohiihdon 4 x 7,5 kilometrin matkan viestijoukkue pinnisti kolmanneksi Oberhofin viestissä sunnuntaina. Joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski ja Jasmi Joensuu. Suomi jäi voittajalle kuitenkin +2.11,3 sekuntia.

Kisan ylivoimainen voittaja oli Ruotsi, joka oli johtoasemissa alusta asti. Ruotsilla oli mukana kaikki tähtensä Linn Svahn, Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling. Saksa otti  viestissä toisen sijan, mutta se jäi voittajalle +17,5 sekuntia. Saksan joukkueessa sivakoivat Katherine Sauerbrey, Katharina Hennig, Pia Fink ja Victoria Carl.

Norjalta odotettiin kisassa kovaa panosta, mutta joukkue Kristin Austgulen Fosnäs, Mathilde Myhrvold, Margrethe Bergane ja Tiril Udnes Weng hyytyi viidenneksi. Se jäi voittajasta peräti +3.40,4.

Miesten kisaassa Norja otti omansa. Voittoon hiihti Norjan ykkösjoukkue ykkösnimensä Johannes Kläbon johodolla. Voitto tuli loppukirillä ja +0,1 sekunnin erolla Italiaan. Norjan voittajajoukkueessa hiihtivät Martin Nyenget, Erik Valnes, Paal Golberg ja Kläbo. Kisan kolmonen oli Norjan kakkosjoukkue +0,8 sekunnilla.

Suomen miehet olivat mukana kärkikamppailussa pitkään. Lopulta Suomen ykkösjoukkue tuli maaliin kuitenkin viidentenä. Joukkueessa hiihtivät Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen ja Perttu Hyvärinen. Suomen kakkosjoukkue Lauri Vuorinen, Markus Vuorela, Lauri Lepistö, Joni Mäki oli kisan yhdeksäs.