Naisleijonat hävisivät jo kolmannen ottelunsa

07.02.2022 17:44

Nelli Laitinen onnistui ylivoimalla.@AOP

Peking 2022

Sveitsi voitti Suomen olympiaturnauksen alkuerässä 3-2. Suomen tilillä on nyt kolme tappiota, nolla pistettä ja päästettyjen maalien saldo on peräti 19.

Suomen peli  Sveitsiä vastaan oli epätasaista. Suomi hallitsi usein kenttätapahtumia, mutta Sveitsi käytti paikkansa. Ottelua väritti myös Suomen joukkueen lukuisat jäähyt, jotka antoivat Sveitsille paljon mahdollisuuksia. Lisäksi Suomen pelaajien turhautuminen näkyi lopussa.

Ensimmäisessä erässä Sveitsin Lara Christen osui, kun Suomella oli peräti kaksi pelaajaa jäähyllä osin samaan aikaan.Toisessa erässä Suomi istui yhteensä neljä kaksi minuuttista. Mutta Sveitsikin istui osansa. Suomi tasoitti pelin 1-1:een ylivoimalla, kun Nelli Laitinen osui Ronja Savolaisen ja Sini Karjalaisen reilu seitsemän minuutin pelin jälkeen toisessa erässä. Heti sen perään Suomi otti joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta ja Sveitisin Dominiqe Rüegg vei sen aikana Sveitsin 2-1 johtoon. Kolmannen erän alun Sveitsi tuli vahvasti. Lara Stadler löi tauluun jo 3-1, kun erää oli pelattu reilun puolentoista minuutin verran. Suomen Elisa Holopainen kavensi lukemat 3-2:een erän puolivälissä. Tasoitus jäi Suomelta unelmaksi.

”Harmittaa, mutta olen tyytyväinen siihen, miten luotiin maalipaikkoja. Mielestäni olemme takasin pelissä. Yksi peli ja sitten puolivälieriä kohti. Muutkin kuin ykköskenttä onnistui nyt. Se oli kiva nähdä. Paikkoja luotiin, mutta pitää malttaa. Tunnetaso oli oikea. En tiedä tuleeko muutoksia seuraavaan. Keisala katsotaan videolta ja pohditaan huomista”, päävalmentaja Juuso Toivola sanoi TV5:n haastattelussa.

Suomen A-lohkon kaikki joukkueet etenevät jatkoon. B-lohkosta pudotuspelivaiheeseen pääsee kolme parasta maata.

Suomi kohtaa tiistaina 8. helmikuuta Venäjän kello 15.10.