Naisleijonat iski pronssiottelun ratkaisun alivoimalla

16.02.2022 15:34

Susanna Tapani laukoi Suomen 2-0-osuman @ AOP

Peking 2022

Naisleijonien värikäs olympiamatka päättyi mitalijuhliin Suomen kaadettua pronssiottelussa Sveitsin 4-0 (1-0, 0-0, 3-0). Pronssi oli Naisleijonien neljäs olympiapronssi ja yhteensä 17:s arvokisapronssi. 17 pronssin lisäksi Naisleijonilla on yksi MM-hopea kotikisoista 2019.

Suomi hallitsi pronssiottelua selvästi, mutta Naisleijonille oli kahdessa ensimmäisessä erässä suuria vaikeuksia maalinteossa. Laukaukset olivat kahden erän jälkeen Suomelle peräti 34-9.

Suomen avausmaali syntyi avauserässä, kun Viivi Vainikka suti maalin edestä kiekon Sveitsin verkkoon. Ottelua oli pelattu tuolloin 11.38.

Ottelun ratkaisu syntyi kolmannessa erässä. Naisleijonien 2-0-osuma syntyi vajaan kolmen ja puolen minuutin jälkeen, kun Susanna Tapani riisti Suomen pelatessa vajaalla kiekon omalla siniviivalla ja purjehti kentän läpi maalintekoon. Suomella ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia säilyttää johtoasemaansa. Nelli Laitinen ja Michelle Karvinen kaunistelivat vielä loppunumeroiksi 4-0.

Naisleijonien olympiaprojekti oli täynnä erilaisia käänteitä. Ensin kohistiin Noora Rädyn pudottamisesta kisakoneesta ja hänen nimittämisestä ykkösmaalivahti Anni Keisalan kotiin jääväksi varamaalivahdiksi. Suomen avausottelun jälkeen päävalmentaja Pasi Mustonen joutui matkustamaan henkilökohtaisten syiden vuoksi kotiin ja hänen paikkansa otti kakkosvalmentaja Juuso Toivola.